
تعداد نشریات | 31 |
تعداد شمارهها | 1,032 |
تعداد مقالات | 9,144 |
تعداد مشاهده مقاله | 10,484,096 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 8,649,619 |
اثر محلولپاشی روغن معدنی ولک بر خصوصیات گلدهی و بیوشیمیایی دو رقم زیتون در شرایط آب و هوایی اهواز | ||
تولیدات گیاهی | ||
مقاله 4، دوره 45، شماره 1، خرداد 1401، صفحه 41-52 اصل مقاله (1.64 M) | ||
نوع مقاله: علمی پژوهشی - باغبانی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22055/ppd.2021.34536.1933 | ||
نویسندگان | ||
سارا داودی1؛ شهره زیودار* 2؛ اسمعیل خالقی3 | ||
1دانشجوی کارشناسی ارشد میوهکاری، گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهید چمران اهواز، اهواز، ایران | ||
2استادیار، گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهید چمران اهواز، اهواز، ایران | ||
3دانشیار، گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهید چمران اهواز، اهواز، ایران | ||
چکیده | ||
برای بررسی اثر روغن ولک بر خصوصیات گلدهی و بیوشیمیایی دو رقم زیتون، آزمایشی با کرتهای خردشده بر پایه طرح بلوکهای کامل تصادفی در 4 تکرار و بر روی درختان 17 ساله زیتون در طی سال 98-1397 در باغ زیتون دانشکده کشاورزی دانشگاه شهید چمران اهواز به انجام رسید. ارقام زیتون (مانزانیلا و خضیری) و غلظتهای روغن (صفر، 1، 3 و 5 درصد)، بهعنوان فاکتورهای اصلی و فرعی در نظر گرفته شدند. نتایج نشان داد، در رقم مانزانیلا پس از محلولپاشی روغن ولک در غلظت 3 و 5 درصد (بهترتیب 8/31 و 7/28 روز پس از تیمار) گلدهی اتفاق افتاد و در رقم خضیری در هیچ یک از غلظتهای روغن ولک، گلدهی مشاهده نشد. کربوهیدارت جوانه پس از محلولپاشی درختان با روغن در هر سه غلظت افزایش معنیداری پیدا کرد. رقم خضیری با غلظت 3 درصد روغن ولک بالاترین میزان کربوهیدرات جوانه (68/78 میلیگرم بر گرم) را داشت. بکارگیری روغن ولک بر هورمون اسید آبسیزیک (ABA) در رقم مانزانیلا مؤثر واقع شد و تأثیر آن در غلظت 3 و 5 درصد (بهترتیب 1/83 و 4/105 میکروگرم بر گرم) مشاهده شد. میزان پرولین هر دو رقم پس از کاربرد روغن ولک در هر سه غلظت و تا 60 روز بعد از اعمال تیمار افزایش یافت و میزان کلروفیل a، کلروفیل b و کلروفیل کل پس از گذشت 30 روز از اعمال تیمار افزایش و سپس کاهش پیدا کرد. بنابر نتایج از روغن ولک با غلظت 3 درصد میتوان برای گلدهی رقم مانزانیلا در شرایط آب و هوایی اهواز استفاده کرد. | ||
کلیدواژهها | ||
اسید آبسیزیک؛ پرولین؛ کربوهیدرات؛ ولک | ||
مراجع | ||
Alizadeh, F., Grigurian V., & Valizadeh, M. (1998). Effect of different amount of soybean oil on blooming time of apricot. Irannian Journal of Society Horticulture Sciences, 1, 109-118. [In Farsi] Arji, I., Zeinanlo, A., HajiAmiri, A., & Najafi, M. (2013). An investigation into different olive cultivars responses to sarpole zehab environmental condition. Journal of Plant Production, 35(4), 17-27. [In Farsi] Arora, R., Rowland, L. J., & Tanino, K. (2003). Induction and release of bud dormancy in woody perennials: a science comes of age. HortScience, 38(5), 911-921. Babadaei, S. R., Honarvar, M., & Javid, A. R. (2016). Effect of copper oxychloride and volck mineral oil on blooming time, frost resistance and yield in almond cv.“Mamaei”. Journal of Nuts, 7(1), 59-66. Bachelard, E. A., & Wightman, F. (1973). Biochemical and physiological studies on dormancy release in tree buds. Canadian Journal of Botany, 51(12), 2315-2326. Bates L. S., Waldron, R. P., & Teare, I. D. (1973). Rapid determination of free proline for water stress studies. Plant Soil, 39, 205-207. Beede, R. H., & Ferguson, L. (2002). Effect of rootstock and treatment date on the response of pistachio to dormant applied horticultural mineral oil. Acta Horticulturae, 591. Beede, R. H., Padillia, J., & Gomes, N. (2000). The effect of oil weight on the response of pistachio to dormant applied horticultural mineral oil. Annual Report. California Pistachio Industry. p. 87-91 Bhatti, J., Lal, R., Apps, M. J., & Price, M. A. (2005). Climate change and managed ecosystems. CRC press. Bhowmik, P. K., & Matsui, T. (2003). Carbohydrate status and sucrose metabolism in asparagus roots over an extended harvest season. Asian Journal of Plant Science, 2(12), 891-893. Boonparkob, U., & Byrne, D. H. (2005). Breeding low chill stone fruit in Thailand. Acial Thechnical Report, 61, 39-42. Borkowska, B. (1980). Releasing the single apple buds from dormancy under the influence of low temperature, BA and ABA. Fruit Science Reports, 7, 174-183. Cadman, C. S., Toorop, P. E., Hilhorst, H. W., & Finch‐Savage, W. E. (2006). Gene expression profiles of Arabidopsis seeds during dormancy cycling indicate a common underlying dormancy control mechanism. The Plant Journal, 46(5), 805-822. Chayani, Sh, Ershadi, A., & Sarikhani, H. (2015). Effect of soybean oil and NAA on delaying bud break and reducing spring low temperature damage in grape cv. Fakhri. Iranian Journal of Crop Improvement, 2, 357-371. Deyton D. E., Sams, C. E., & Cummins, J. C. (1992). Application of dormant oil to peach trees modifies bud-twig internal atmosphere. Hortscience, 27, 1304-1305. Dong, Q., Jin, W., & Jian, G. (2009). The relation between endogenous hormones and late-germination in buds of “Avrolles” apple. Journal of Agricultural Science, 8(5), 564-571. El-Yazal, S. (2019). Effect of time of mineral oil spraying on budburst and metabolic changes in“Barkhar” apple trees under conditions of inadequate winter chilling in Egypt. Horticulture International Journal, 3(2), 67-75. El-Yazal, S., Rady, M. M., & Seif., A. (2018). Foliar-applied mineral oil enhanced hormones and phenols content and hastened breaking bud dormancy in “Astrachan” apple trees. International Journal for Empirical Education and Research, 1(2), 57-73. Erel, R., Yermiyahu, U., Yasuor, H., Cohen Chamus, D., Schwartz, A., & Ben-Gal, A. (2016) Phosphorous nutritional level, carbohydrate reserves and flower quality in olives. Plos One, 11(12), e0167591. Erez, A. (1987). Chemical control of bud break. HortScience, 22(6), 1240-1243. Erez, A. (2000). Bud dormancy: Phenomenon, problems and solutions in the tropics and subtropics. Proceedings of temperate fruit crops in warm climates (pp. 17-48.). Boston, London: Kluwer Academic Publishers. Finkelstein, R., Reeves, W., Ariizumi T., & Steber, C. (2008). Molecular aspects of seed dormancy. Annual Review of Plant Biology, 59(1), 387-415. Inskeep, W. P., & Bloom, P. R. (1985). Extinction coefficients of chlorophyll a and b in N, N-dimethyl formamide and 80% acetone. Plant Physiology, 77(2), 483-485. Irigoyen, J. J., Emerich, D. W., & Sanchez-Diaz, M. (1992). Water stress induced changes in concentrations of proline and total soluble sugars in nodulated alfalfa plants. Physiology of Plantarum, 84, 55–60. Javanshah, A., & Alipour, H. (2003). Compensation of chilling requirement using chemical treatments on pistachio trees. Proceedings of 7th international symposium of TZFTS, Solan. Lichtenthaler, H. K., & Wellburn, A. R. )1983(. Determinations of total carotenoids and chlorophylls a and b of leaf extracts in different solvents. Biochemical Society Transactions, 11(5), 591-592. Okay, Y., Günes N. T., & Köksal, A. L. (2011). Free endogenous growth regulators in Pistachio (Pistacia vera L.). African Journal of Agricultural Research, 6(5), 1161-1169. Saberi, A., & Karimi, R. (2019). The effect of combined application of volck oil, calcium and potassium on bud burst and cold tolerance physiology of grapevine Bud. Journal of Plant Ecophysiology, 55, 26-38. Thomashow, M. F. (1999). Plant cold acclimation: Freezing tolerance genes and regulatory mechanisms. Annual Review Plant Physiology and Molecular Biology, 50, 571-599. Trejo-Martinez, M. A., Orozco, J. A., Almaguer-Vargas, G., Carvajal-Millan E., & Gardea, A. A. (2009). Metabolic activity of low chilling grapevine buds forced to break. Thermochimica Acta, 481(1), 28-31. Tromp, I. (1970). Storage and mobilization of nitrogenous compounds in apple tree with special reference to arginine. New York: Academic Press. pp. 145-159. Zivdar, Sh., Arzani, K., Souri, M. K., Moallemi, N., & Seyyednejad, S. M. (2015). Effect of foliar application of potassium sulfate on some quantitative ans qualitative characteristics of olive (Olea europaea L.) fruit and oil under Ahvaz environmental conditions. Plant Productions, 38(30), 13-26. [In Farsi] | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 804 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 375 |