
تعداد نشریات | 31 |
تعداد شمارهها | 1,030 |
تعداد مقالات | 9,098 |
تعداد مشاهده مقاله | 10,338,385 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 8,571,196 |
بررسی اثر اسیدسالیسیلیک بر ویژگیهای کیفی میوه سیب زرد و قرمز (Golden delicious and Red delicious) لبنانی طی دوره انبارمانی | ||
تولیدات گیاهی | ||
مقاله 4، دوره 43، شماره 1، خرداد 1399، صفحه 39-52 اصل مقاله (573.52 K) | ||
نوع مقاله: علمی - پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22055/ppd.2019.24821.1577 | ||
نویسندگان | ||
زهرا صداقتی1؛ فاطمه ناظوری* 2؛ سید حسین میردهقان3 | ||
1دانشآموخته کارشناسی ارشد علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ولی عصر (عج) رفسنجان، رفسنجان، ایران | ||
2استادیار، گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ولی عصر (عج) رفسنجان، رفسنجان، ایران | ||
3استاد، گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ولی عصر (عج) رفسنجان، رفسنجان، ایران | ||
چکیده | ||
چکیده یکی از عوامل مؤثر در کاهش عمر انباری میوه سیب وجود اتیلن در محیط نگهداری است که منجر به کاهش ویژگیهای کمی و کیفی آن میگردد. در سال 1394 به منظور حفظ کیفیت و افزایش عمر انباری میوه سیب و حل معضلات پس از برداشت این میوه، تاًثیر غلظتهای مختلف اسیدسالیسیلیک بر انبارمانی میوههای سیب ارقام زرد و قرمز لبنانی از منطقه سرچشمه واقع در رفسنجان در زمان های صفر ، 45، 90، 135 و 180روز بعد از انبارمانی بررسی شد. تیمارها شامل بدون شست و شو (شاهد)، آبمقطر، اسیدسالیسیلیک 1، 2 و 3 میلیمولار بود. میوه ها پس از تیمار در سردخانه با دمای 1±2 درجهسلیسیوس و رطوبت نسبی 5±90 درصد نگهداری شد. سفتی بافت میوه، ویتامین ث، TSS/TA، فنل، آردی شدن میوه، عطر و طعم (تست پانل)، سرمازدگی در پایان هر دوره انبارمانی و ظرفیت آنتیاکسیدانی در سه دوره (صفر، 90 و 180 روز بعد از انبار) ارزیابی شدند. کلیه تیمارهای اسیدسالیسیلیک نسبت به شاهد روند سرمازدگی، آردی شدن و رسیدن میوه را کند کرده و باعث حفظ عطر و طعم شد. 90 روز بعد از انبارمانی ظرفیت آنتیاکسیدانی (90 درصد) و مقدار فنل (30 درصد) با تیمار اسیدسالیسیلیک دو و سه میلیمولار افزایش یافت ولی این تیمار تأثیر معنی داری بر ویتامین ث و سفتی میوه نداشت. طی انبارمانی بیشترین میزان سرمازدگی و آردی شدن مربوط به میوه سیب زرد و بیشترین مقدار سفتی گوشت (6/2 کیلوگرم نیرو) و پوست (7/4 کیلوگرم نیرو)، ویتامین ث (62 میلیگرم بر100 میلیلیتر) و فعالیت آنتیاکسیدانی (15 درصد) متعلق به سیب رقم قرمز بود. از بین تیمارها کاربرد اسیدسالیسیلیک دو میلیمولار به مدت 30 دقیقه در حفظ کیفیت انبارمانی میوه هر دو رقم سیب زرد و قرمز لبنانی مؤثرتر از تیمار شاهد و سایر تیمارهای اسیدسالیسیلیک بود. | ||
کلیدواژهها | ||
آردی شدن؛ سرمازدگی؛ سفتی؛ عطر و طعم | ||
مراجع | ||
References Ahmadi, K., Gholizadeh, H., Ebadzadeh, H. R., Hatami, F., Hosseinpour, R., Abdi Shah, H., Rezaei, M. M. and Fazli Esteghar, M. (2017). Agriculture Iran statistics. Tehran: Ministry of Agriculture Jihad. [In Farsi] Akbaribisheh, H. and Bahrami, H. R. (2013). The effect of breeding system and calium phosphate on pigmentst, quality characteristics and shelf life apple red fruit. Agricultural Science Magazine, 27(2), 208-216. [In Farsi] Akhtar, A., Abbasi, N. A. and Hussain, A. (2010). Effect of calcium chloride treatments on quality characteristics of loquat fruit during storage. Pakistan Journal of Botany, 42(1), 181-188. Amodio, M. L., Colelli, G., Hasey, J. K. and Kader, A. A. (2007). A comparative study of composition and postharvest performance of organically and conventionally grown kiwifruits. Journal of the Science of Food and Agriculture, 87(7), 1228-1236. Ali, S. Masud, T. Abbasi, K.S. Mahmood, T. and Hussain, I. (2013). Influence of CaCl2 sub on biochemical composition, antioxidant and enzymatic activity of apricot at Ambient Storage. Pakistan Journal of Nutrition, 12(5), 476-479 Asghari, M. R. and Ahadi, L. (2013). Effect of postharvest application salicylic acid and Aloe vera gel on quality characteristics and antioxidant activity of grape fruit “Ghezel Osum”. Journal of Horticulture Science, 27(3), 349-342. [In Farsi] Asghari, M. R. and Soleimaniaghdam, M. (2010). Impact of salicylic acid on post harvest physiology of horticultural crops. Trends In Food Science and Technology, 21(9), 502-509. [In Farsi] Ayala-Zavala, J. F. Wang, S. Y. Wang, C. Y. and Gonzalez-Aguilar, G. A. (2004). Effect of storage temperatures on antioxidant capacity and aroma compounds in strawberry fruit. LWT-Food Science and Technology, 37(7), 687-695. Babalar, M., Asgarpoor, A. and Asgari, M. A. (2014). The effect of pre and postharvest treatment of salicylic acid and putrescine on some fruit quality properties of Granny Smith apple. Journal of Horticulture Science, 28(4), 479-486. [In Farsi] Babalar, M., Asghari, M., Talaei, A. and Khosroshahi, A. (2007). Effect pre and postharvest salicylic acid treatment on ethylene production fungal decay and overall quality of Selava strawberry fruit. Food Chemistry, 105(2), 449-453. Brand-Williams, W., Cuvelier, M. and Berset, C. (1995). Use of a free radical method to evaluate antioxidant activity. LWT-Food Science and Technology, 28(1), 25-30. Damyar, S. and Dastjerdi, R. (2014). Changes in apple fruit quality at the stage of handling and shelf life. The Publication of Research Findings in Arable and Garden Plants, 3(3), 179-189. Dat, J. F., Foyer, C. H. and Scott, I. M. (1998). Changes in salicylic acid and antioxidants during induced thermo tolerance in mustard seedlings. Plant Physiology, 118(4), 1455-1461. Davarinejad, G. H., Arefkhni, S., Azizi, M. and Zarei, M. (2014). Study on the effect of salicylic acid and calcium chloride on storage life, qualitative characteristics and antioxidant activity of pear fruit after harvest. Journal of Horticulture, 27(4), 464-478. [In Farsi] Feng, J., Maguire, K. and Bruce, R. M. (2006). Discriminating batches of Hayward kiwifruit for storage potential. Postharvest Biology and Technology, 41(2), 128-134. Ferreyra, R. M., Vina, S. Z., Mugridge, A. and Chaves, A. R. (2007). Growth and ripening Huang, R. H., Liu, J. H., Lu, M. Y. and Xia, R. X. (2008). Effect of salicylic acid on the antioxidant system in the pulp of Cara Cara navel orange (Citrus sinensis L. Osbeck) at different storage temperatures. Postharvest Biology and Technology, 47(2), 168-175. Jalili Marandi, R. and Shafaei, Z. (2015). Effect of postharvest treatments of citric acid and salicylic acid on quality attributes of pear cv. Sardrod fruit during storage. Plant Productions, 38(1), 131-143. Kader, A. A. (2013). Postharvest technology of horticultural crops an overview from farm to fork. Ethiopian Journal of Science and Technology, 1(1), 1-8. Karamnezhad, F., Hajiloo, J. and Tabatabaii, S. J. (2015). Effect of post-harvest treatments of calcium chloride at different temperatures on qualitative characteristics and shelf life of peach fruit of Kowsari variety. Plant Production Technology, 15(2), 191-202. Kazemi, M., Aran, M. and Zamani, S. (2011). Effect of salicylic acid treatments on quality characteristics of apple fruits during storage. American Journal of Plant Physiology, 6(2), 113-119. Kruge, E., Dietrich, H., Schopplein, E., Rasim, S. and Kurbel, P. (2011). Cultivar, storage conditions and ripening effect on physical and chemical quality of red raspberry fruit. Journal of Postharvest Biology and Technology, 60(1), 31-37. Kumar, D., Mishra, D. S., Chakraborty, B. and Kumar, P. (2013). Pericarp browning and quality management of litchi fruit by antioxidants and salicylic acid during ambient storage. Journal of Food Science and Technology, 50(4), 797-802. Lata, B. (2008). Apple peel antioxidant status in relation to genotype, storage type and time. Scientia Horticulturae, 117(1), 45-52. Mirzaaliandastjerdi, A. A., Moradi, N., Rezazadeh, A. and Heidary, M. (2014). Effect of salicylic acid and storage period on quality of mango fruit. Plant Productions, 37(1), 27-36. [In Farsi] Mulero, J., Pardo, F. and Zafrilla, P. (2010). Antioxidant activity and phenolic composition of organic and conventional grapes and wines. Journale of Food Composition and Analysis, 23(6), 569- Nazoori, F., Kalantari, S., Javanshah, A. A. and Talaei, A. R. (2017). Effect of different storage conditions on quantitative and qualitative pistachio characteristics Ahmad Aghaei. Food Industry Science, 69(14), 65-73. Pesis, E., Ebeler, S. E., DeFreitas, S. T., Padda, M. and Mitcham, E. J. (2010). Short anaerobiosis period prior to cold storage alleviates bitter pit and superficial scald in Granny Smith apples. Journal of the Science of Food and Agriculture, 90(12), 2114-2123. Qin, G. Z., Tian, S. P., Xu, Y. and Wan, Y. K. (2003). Enhancement of biocontrol efficacy of antagonistic yeasts by salicylic acid in sweet cherry fruit. Physiological and Molecular Plant Pathology, 62(3), 147-154. Sartip, G. and Hajiloo, J. (2015). Effect of pre-harvest application of salicylic acid on qualitative characteristics of apricot fruits of Shamlou cultivar during storage. Agricultural Landscaping, 17(1), 81-91. Sayyari, M., Babalar, M., Kalantari, S., Serrano, M. and Valero, D. (2009). Effect of salicylic acid treatment on reducing chilling injury in store pomrgranates. Postharvest Biology and Technology, 53(3), 152-154. Sepahvand, A., Ghasemnezhad, M., Fatahimoghadam, M. R., Talaii, A. and Asgari-sarcheshmeh, M.A. (2016). Effect of training system and calcium chloride foliar spray on storability of apple fruit cvs. ‘Gala’ and ‘Delbarestival’ Journal of Crop Improvement, 18(3), 543-555. Shafiee, M., Taghavi, T. S. and Babalar, M. (2012). Addition of salicylic acid to nutrient solution combined with postharvest treatments postharvest treatments (hot water, salicylic acid, and calcium dipping) improved postharvest fruit quality of strawberry. Scientia Horticulturae, 124(1), 40-45. Shokrollahfam, S., Hajiloo, J., Zarenahandi, F., Tabatabaii, S. J. and Naghsh-bandhasani, R. (2014). Effect of popresin, calcium chloride and salicylic acid on quality characteristics and post-harvesting of prunes in shablon. Plant Productions, 37(2), 15-26. [In Farsi] Shojah, A., Ghasemnezhad, M. and Mortezavi, S. N. (2011). The changes of antioxidant capacity and pot harvest quality of thompson navel and blood orange fruits during storage. Journal of Horticulture Science (Agricultural Sciences and Technology), 23(2), 147-155. [In Farsi] Wang, L., Chen, S., Kong, W., Li, S. and Archbold, D.D. (2006). Salicylic acid pretreatment alleviates chilling injury and affects the antioxidant system and heat shock proteins of peaches during cold storage. Postharvest Biology and Technology, 41(3), 244-251. Wani, A.A., Singh, P., Gul, K., Wani, M. H. and Langowski, H.C. (2014). Sweet cherry (Prunus avium), Critical factors affecting the composition and shelf life. Food Packaging and shelf Life, 1(1), 86-99. Zheng, Y. and Zhang, Q. (2004). Effects of polyamines and salicylic acid postharvest storage of Ponkan mandarin. Acta Horticulturae, 632(26), 317-320.
© 2020 by the authors. Licensee SCU, Ahvaz, Iran. This article is an open access article distributed under the terms and conditions of the Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0 license) (http://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/) | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 989 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 617 |