
تعداد نشریات | 31 |
تعداد شمارهها | 1,030 |
تعداد مقالات | 9,098 |
تعداد مشاهده مقاله | 10,336,389 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 8,570,163 |
اثر روش استخراج بر میزان ترکیبات فنولی، فلاونوئیدی و فعالیت آنتیاکسیدانی عصاره مرزه اورامانی (Satureja avromanica Maroofi) | ||
تولیدات گیاهی | ||
مقاله 10، دوره 43، شماره 1، خرداد 1399، صفحه 117-128 اصل مقاله (499.61 K) | ||
نوع مقاله: علمی - پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22055/ppd.2019.26694.1636 | ||
نویسندگان | ||
لیلا حکیمی* 1؛ مرجان معصومی گودرزی2 | ||
1استادیار، گروه باغبانی، دانشکده کشاورزی، واحد ساوه، دانشگاه آزاد اسلامی، ساوه، ایران | ||
2دانشآموخته کارشناسی ارشد گیاهان دارویی، دانشکده کشاورزی، واحد ساوه، دانشگاه آزاد اسلامی، ساوه، ایران | ||
چکیده | ||
چکیده به منظور بررسی ویژگیهای بیوشیمیایی و ترکیبات عصاره مرزه اورامانی، با دو روش حلال و امواج فراصوت آزمایشی در قالب فاکتوریل بر پایه طرح کاملاً تصادفی در سال 1395 انجام شد. فاکتورهای مورد بررسی در این آزمایش شامل نوع حلال (آب خالص، 75 درصد آب، 50 درصد آب، 75 درصد متانول و متاونول خالص) و روش استخراج (حلال و حلال-امواج فراصوت با توان 200 وات) بود. نتایج نشان داد که در استخراج ترکیبات گونه مرزه، روش حلال-امواج فراصوت بهطور معنیداری بیشتر از حلال بود. مقدار درصد فعالیت آنتیاکسیدانی در روش حلال-امواج فراصوت و حلال بهترتیب برابر 62/16 و 92/11 درصد بهدستآمد. ترکیبات فنولی و فلانوئید در روش حلال-امواج فراصوت برابر 36/45 و 33/15 میلیگرم در گرم و این مقدار برای روش حلال بهترتیب 29/40 و 29/13 میلیگرم در گرم بود بنابراین روش حلال-امواج فراصوت از لحاظ کارایی و هزینه نسبت به حلال، روش مناسبتری برای استخراج ترکیبات گونه مرزه اورامانی معرفی شد. بررسی ترکیبات گونه مرزه اورامانی در حلالهای مختلف نشان داد که حلال آب و حلال 75 درصد آب نسبت به سایر حلالها مقدار بیشتری از ترکیبات را استخراج کردند. نتایج کروماتوگرام مواد مؤثره نمونههای عصاره آبی و امواج فراصوت با روش کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا (HPLC)نشان داد که از گونه مرزه اورامانی، ترکیبات کافئیک اسید، گالیک اسید، کلروژنیک اسید، کوئرستین، پاراکوماریک اسید، فرولیک اسید و روتین بهدستآمد و بیشترین مقدار این ترکیبات با 12/9 میلیگرم در لیتر مربوط به فرولیک اسید بود. | ||
کلیدواژهها | ||
امواج فراصوت؛ حلال؛ فرولیک اسید؛ متابولیتهای ثانویه | ||
مراجع | ||
References Askun, T., Tumen, G., Satıl, F. and Karaarslan, D. (2012). Active constituents of some Satureja L. species and their biological activities. African Journal of Microbiology Research, 6(22), 4623-4633. Blois, M. S. (1985). Antioxidant determinations by the use of a stable free radical. Nature, 181(4617), 1199-1200. Chang, C., Yang, M., Wen, H. and Chern, J. (2002). Estimation of total flavonoid content inpropolis Do, Q. D., Angkawijaya, A. E., Tran-Nguyen, P. L., Huynh, L. H., Soetaredjo, F. E., Ismadji, S. and Ebrahimi, N., Ketabchi, S. and Rowshan, V. (2017). Ntibacterial effect and chemical composition of Satureja bachtiarica. Plant Protection Journal of Islamic Azad Unicerdity of Shiraz, 9(1), 85-106. Ganzera, M., Zhao, J. and Khan, I. A. (2002). Hypericum perforatum-Chemical profiling and quantitative results of St. John's Wort products by an improved high‐performance liquid chromatography method. Journal of Pharmaceutical Sciences, 91(3), 623-630. Gavara, R., Lima, J. C. and Rodriguez, L. (2016). Effect of solvent polarity on the spectroscopic properties of an alkynyl gold (I) gelator. The particular case of water. Photochemical & Photobiological Sciences, 15(5), 635-643. Hossain, M. A. and Shah, M. D. (2015). A study on the total phenols content and antioxidant activity of essential oil and different solvent extracts of endemic plant Merremia borneensis. Arabian Journal of Chemistry, 8(1), 66-71. Karami, Z., Emam Jomeh, Z., Mirzaie, H., Sadeghi A., Khamiri, M. and Aidani, A. (2011). Comparison of Ultrasonic and Soxhlet extraction methods in extraction of phenolic compounds from licorice root. Food Processing and Maintenance Journal, 3(2), 22-1. [In Farsi] Ma, Y., Ye, X., Hao, Y., Xu, G., Xu, G. and Liu, D. (2008). Ultrasound-assisted extraction of hesperidin from Penggan (Citrus reticulata) peel. Ultrasonics Sonochemistry, 15(3), 227-232. Maroofi, H. (2010). Two new plant species from Kurdistan province, West of Iran. The Iranian Journal of Botany, 16(1), 76-80. [In Farsi] Menendez-Baceta, G., Aceituno-Mata, L., Reyes-Garcia, V., Tardio, J., Salpeteur, M. and Pardo-de-Santayana, M. (2015). The importance of cultural factors in the distribution of medicinal Metrouh-Amir, H., Duarte, C. M. and Maiza, F. (2015). Solvent effect on total phenolic contents, antioxidant, and antibacterial activities of Matricaria pubescens. Industrial Crops and Products, 67(2), 249-256. Mirzaee, A., Jaberi, H. and Madani, A. (2011). Antioxidant activities, total phenols and total Flavonoids assay of Origanurm vulgare, Teucrium polium and Thymus daensis. Hormozgan Meficinal Journal, 90(4), 285-294. Mozdasta, Sh., Ebrahimzadeh, M. A. and Eslami, Sh. (2015). Effect of increasing the polarity of solvent on total phenol and flavonoid contents an antioxidant activity of myrtle (Myrtus communis L.). Journal of Mazandaran University of Medicinal Sciences, 25(126), 68-81. [In Farsi] Mustapa, A. N., Martin, A., Gallego, J. R., Mato, R. B. and Cocero, M. J. (2015). Microwave- Nandes, F. A. N., Linhares, F. E. and Rodrigues, S. (2008). Ultrasound as pretreatment for drying of pineapple. Ultrasonics Sonochemistry, 15(6), 1049-1054. Noshkam, A., Majnoonhoseini, N., Hadian, J., Jahansoz, M. R., Salehnia, A. and Hedaiatpour, S. (2015). The effect of irrigation regimes on qualitative and quantitative yield of Satureja khozestanica and S. Rechingeri in west of Lorestan. Plant Productions, 38(2), 77-88. [In Farsi] Pourmorad, F., Hosseini Mehr, S. J. and Shahabimaj, D. N. (2006). Antioxida activity, phenol and flavonoid contents of some selected Iranian medicinal plants. African Journal of Biotechnology, 5(11), 1142-1145. Raza, A., Li, F., Xu, X. and Tang, J. (2017). Optimization of ultrasonic-assisted extraction of antioxidant polysaccharides from the stem of Trapa quadrispinosa using response surface methodology. International Journal of Biological Macromolecules, 94(1), 335-344. Sadeghi, A., Ebrahimzadeh, A. M., Qurbani, M. and Qarakhabi, M. (2010). Comparison of different methods of extraction of phenolic and flavonoid compounds from Urtica dioica. Research of Iranian Medicinal Plants and Herbs, 26(3), 389-405. [In Farsi] Sefidkon, F., Askari, F., Sadeghzadeh, L. and olia, P. (2009). Effect of essential oil of Satureja (S. mutica, S. edmondi, S. bachtiarica) on Salmonella paratyphi. Iranian Biology Journal, 22(2), 258-249. Sherafati-chaleshati, R., Sherafati-chaleshati, F., Sherafati-Chaleshati, A. and Ashrafi, K. (2009). Antimicrobial effect and determination of phenolic and flavonoid compounds of Scrophularia striata ethanol extract. The Journal of Shahrekord University of Medical Sciences, 11(4), 37-32. Siahmansour, Sh., Ismaili, A. and Nazarian Firouzabadi, F. (2018). Effect of different elicitor treatments on hairy root of medicinal plant poppies (Papaver somniferum L.). Plant Productions, 41(1), 31-42. [In Farsi] Sultana, B., Anwar, F. and Ashraf, M. )2009(. Effect of extraction solvent/technique on the antioxidant activity of selected medicinal plant extracts. Molecules, 14(6), 2167-2180. Wojdyło, A., Oszmianski, J. and Czemerys, R. (2007). Antioxidant activity and phenolic compounds in 32 selected herbs. Food chemistry, 105(3), 940-949. Wu, J., Lin, L. and Chau, F. T. (2001). Ultrasound-assisted extraction of ginseng saponins from ginseng roots and cultured ginseng cells. Ultrasonics Sonochemistry, 8(4), 347-352.
© 2020 by the authors. Licensee SCU, Ahvaz, Iran. This article is an open access article distributed under the terms and conditions of the Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0 license) (http://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/) | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 919 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 564 |