
تعداد نشریات | 31 |
تعداد شمارهها | 1,031 |
تعداد مقالات | 9,109 |
تعداد مشاهده مقاله | 10,354,191 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 8,578,101 |
اثر زمان سرزنی شاخه و قطع آبیاری قبل از برداشت بر برخی از ویژگیهای کمی و کیفی انگور عسکری | ||
تولیدات گیاهی | ||
مقاله 7، دوره 41، شماره 1، خرداد 1397، صفحه 83-96 اصل مقاله (857.09 K) | ||
نوع مقاله: علمی - پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22055/ppd.2018.13552 | ||
نویسندگان | ||
بیژن کاوسی* 1؛ بهروز حسن پور2 | ||
1استادیار پژوهش، بخش تحقیقات زراعی و باغی، مرکز تحقیقات کشاورزی و آموزش و منابع طبیعی استان فارس، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، شیراز، ایران | ||
2استادیار پژوهش، بخش تحقیقات اقتصادی، اجتماعی و ترویجی، مرکز تحقیقات کشاورزی و آموزش و منابع طبیعی استان کهگیلویه و بویراحمد، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، یاسوج، ایران | ||
چکیده | ||
انگور یکی از مهمترین محصولات باغی در ایران است. در بعضی مناطق به دلیل آب زیاد و شرایط اقلیمی مناسب، رشد رویشی بیشتر از حد عادی است. این پژوهش به منظور بررسی اثر سطوح مختلف زمان سرزنی شاخه و قطع دور آبیاری بر برخی ویژگیهای کمی و کیفی انگور عسکری در منطقه سیسخت در شهرستان دنا، طی سالهای 1393-1392 انجام گرفت. تاکهای 18 ساله همسان با سیستم تربیت پاچراغی انتخاب و تمام تاکها با شارژ 60 جوانهای هرس شدند. آزمایش بهصورت فاکتوریل که فاکتور اول شامل تیمار زمان سرزنی شاخه با چهار سطح (شاهد، بعد از تشکیل میوه، مرحله غوره و مرحله تغییر رنگ حبهها) و فاکتور دوم شامل تیمار قطع آبیاری در چهار سطح (شاهد، 70، 80 و 90 روز بعد از تمام گل) در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی با چهار تکرار اجرا گردید. فاکتورهای مربوط به اندازهگیری کیفیت آبمیوه شامل درصد کل مواد جامد محلول (%TSS)، درصد اسیدیتهکل (%TA)، نسبت TSS/TA، pH آبمیوه و ویتامین ث بود. نتایج نشان داد که اثر تیمار سرزنی و قطع دور آبیاری بر تمام ویژگیهای کیفی آبمیوه بهاستثناء درصد اسیدکل، اختلاف معنیداری (p≤0.01) را نشان داد. برهمکنش تیمار سرزنی و قطع دور آبیاری بر نسبت TSS/TA و ویتامین ث، اختلاف معنیداری (p≤0.01) را نشان داد. بیشترین نسبت TSS/TA و ویتامین ث آبمیوه مربوط به تیمار سرزنی در مرحله تغییر رنگ با قطع آبیاری در 90 روز بعد از مرحله تمام گل بود. همچنین تیمار سرزنی تأثیر معنیداری بر وزن خوشه و عملکرد نسبت به شاهد نداشت اما در تیمار قطع آبیاری، وزن خوشه و عملکرد نسبت به شاهد کاهش یافت. | ||
تازه های تحقیق | ||
| ||
کلیدواژهها | ||
تشکیل میوه؛ تغییر رنگ؛ مواد جامد محلول؛ ویتامین ث | ||
اصل مقاله | ||
| ||
مراجع | ||
Archer, E. (1987). The role of light and canopy management in south African vineyards. Deciduous Fruit Grower, 37, 397-405.
Archer, E. and Strauss, H. C. (1989). Effect of shading on the performance of vitis vinifera L. cv. cabernet sauvignon. South African Journal of Enology and Viticultural, 10(2), 74-76.
Azarpejo, A. and Zabehi, H. (2006). Determine Irrigation interval for Paykani grapes and its effects on the quantitative and qualitative characteristics of grapes and raisins. Presented at the 16th National Congress of Iranian food industries, Gorgan.
Bergqvis, J., Dokoozlian, N. and Ebisuda, N. (2001). Sunlight exposure and temperature effects on berry growth and composition of cabernet saivignon and Grenache in the centeral San Joaquin of California. American Journal of Enology and Viticulture, 52(1), 1-7.
Bowen, P. A. and W. M. Kliewer. (1990). Influence of clonal variation, pruning severity, and cane structure on yield component development in Cabernet Sauvignon grapevines. Journal of the American Society for Horticultural Science, 115(4), 530-534.
Bravdo, B., Hepner, Y., Loinger, C. and Tabacman, H. (1985). Effect of irrigation and crop level on growth, yield and wine quality of Cabernet Sauvignon. American Journal of Enology and Viticulture, 36(2), 132-139.
Dry, P. R. (2004). Optimizing winegrape quality with partial rootzone drying. final report. cooperative research center for viticulture. Australia: Grape and Wine Research and Development Corporation.
El-Ansary, D. O., Nakayama, S., Hirano, K. and Okamato, G. (2005). Respose of Muscat of Alexandria table grapes to post-verasion regulated deficit irrigation in Japan. Vitis Journal of Grapevine Research, 44(1), 5-9.
Esteban, M. A., Villanueva, M. J. and Lissarrague, J. R. (2001). Effect of irrigation on changes in the anthocyanin composition of the skin of cv. Tempranillo (Vitis vinifera L.) grape berries during ripening. Journal of Science Food Agriculture, 81(4), 409-420.
Esteban, M. A., Villanueva, M. J. and Lissarrague, J. R. (1999). Effect of irrigation on changes in berry composition of tempranillo during maturation. sugars, organic acids, and mineral elements. American Journal of Enology and Viticulture, 50(4), 418-434.
FAO. (2013). FAO statistical yearbook, word food and agricultural food and agricultural. Organisation of the United Nations, Rome. http://www.fao.org/docrep/018/i3107e/i3107e.
Ganji moghadam E. (2011). Fruit prouduction in temprate zoon. Mashad: Agriculture education Press.
Hunter, J. J. and Visser, J. H. (1990). The effect of partial defoliation on growth characteristics of Vitis vinifera L. CV. Cabernet Sauvignon II. Reproductive Growth. South African Journal of Enology and Viticulture, 11(1), 26-33.
Hunter, J. J., Villers, O. T. and Watts, J. E. (1991). The effects of partial defoliation on quality characteristics of Vitis vinifera L. cv Cabernet sauvignon grape. I- sugerr, acid and pH. South African Journal of Enology and Viticulture, 12(1), 42-50.
Imazio, S. F., Mattia, D. E., Labra, M., Failla, O., Scienza A. and Grassi, F. (2009). Biodiversity and Conservation of Vitis vinifera ssp. sylvestris. Acta Horticulturae 827(12), 95-102.
Kavoosi, B. (2002). Investigation on the effect of summer pruning on yield component of non- irrigated grapes cv Askari Final Report. Agricultural Research Center of Kohgiloyeh va Boyerahmad, Yasuj.
Mahmoudzadeh, H. (2016). Effects of green pruning on yield and quality of grapes cv. Qozel Uzum in Urmia region. Presented at the 3r National Conference on Grape and Raisin, Malayer.
Matthews, M. A. and Anderson. M. M. (1988). Fruit ripening in Vitis vinifera L.: Responses to seasonal water deficits. American Journal of Enology and Viticulture, 39(4), 313-320.
McCarthy, M. G. (2000). Developmental variation in sensitivity of Vitis Vinifera L. (Shiraz) berries to soil water deficit. Australian Journal of Grape and Wine Research, 6(2), 136-140.
Razavi, R., Majidi, A. and Mokhtari. D. (2007). Investigate the effect of irrigation cut-off at different growth stages on the yield of grapes. Presented at the 5th Congress of Horticultural Sciences, Shiraz.
Sadeghian, F., Seifi, E., Dadar, A., Alizadeh, M. and Sharifani, M. (2015). The effect of green pruning on the yield and fruit quality of the crawling grape vines cultivar Keshmeshy in the climatic conditions of Shirvan. Journal of Horticulture Science, 29(2), 232-239.
Satisha, J. and Somkuwar, R. G. (2001). Canopy microclimate and its influence on quality of grapes and wine. Available from: http://www.krishisewa.com/cms/articles/production-technology/273-grapes-canopy-microclimate.html.
Schaffer, B. and Andersen, P. C. (1994). Handbook of Environmental Physiology of Fruit Crops. Orlando, FL: CRC Press.
Singleton, V. L. and Rossi. J. A. (1965). Colorimetry of total phenolics with phosphomolybdic-phosphotungstic acid reagents. American Journal of Enology and Viticulture, 16, 144-153.
Smart, R. E. (1983). Canopy microclimates and effects on wine quality. In T.H. Lee, T.C. Somers (Eds), Advance in viticulture and oenology for economic gain: Proceedings of the fifth australian wine industry technical conference.
Tafazoli, E., Hekmati, J. and Firozeh. P. (1996). Grapes. Shiraz: Shiraz University Press.
Taherkhani, A. and Golchin, A. (2012). The effects of drought stress on yield and quality of thompson seedless grape in Takestan. Journal of Horticulture Science, 26(2), 215-222.
Van Zyl, J. L. and Van Huyssteen L. (1983). Soil and water management for optimum grape yield and quality under condition of limited or no irrigation. In T. H. Lee and T. C. Somers.(Eds), Advances in viticulture and oenology for economic gain (pp. 25-66). Adelaide, Australia: Australian Wine Research Institute.
Williams, L. E. and Matthews. M. A. (1990). Grapevine. In B. A. Stewart and D. R. Nielson (Eds), In irrigation of agricultural crops, Agronomy monograph (pp. 1019-1055). Madison, WI: ASA-CSSA-SSSA.
Woodman, A. G. (1938). The Chemical analysis of foods and food products. Journal of the American Chemical Society, 60(9), 2281-2281.
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 855 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,082 |