
تعداد نشریات | 31 |
تعداد شمارهها | 1,031 |
تعداد مقالات | 9,109 |
تعداد مشاهده مقاله | 10,355,053 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 8,578,223 |
اثر زمان برداشت و طول مدت انبارمانی بر برخی ویژگیهای فیزیکی و بیوشیمیایی میوه انار رقم ملس پوست زرد ‘Malas Post Zard’) .(Punica granatum L | ||
تولیدات گیاهی | ||
مقاله 5، دوره 41، شماره 1، خرداد 1397، صفحه 57-68 اصل مقاله (795.62 K) | ||
نوع مقاله: علمی - پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22055/ppd.2018.13550 | ||
نویسندگان | ||
فرزانه پایمرد1؛ مختار حیدری* 2 | ||
1دانشآموخته کارشناسی ارشد باغبانی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، ایران | ||
2دانشیار، گروه باغبانی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، ایران | ||
چکیده | ||
اطلاعات محدودی در زمینه جنبههای قبل از برداشت که میتواند فیزیولوژی پس از برداشت میوه انار (Punica granatum L.) را تحت تأثیر قرار دهد وجود دارد. هدف آزمایش حاضر، تعیین تغییرات شاخصهای کیفی میوه انار در ناحیه باغملک (استان خوزستان، جنوب غربی ایران) تحت تأثیر مرحله بلوغ در زمان برداشت و مدت انبارمانی بود. میوههای انار رقم ملس پوست زرد در سه زمان برداشت (بیست و سوم شهریورماه، هفتم مهرماه و بیست و یکم مهرماه 1390) برداشت شده و به مدت 40 و 80 روز در دمای 7+ درجه سانتیگراد نگهداری گردید. در هر مرحله برداشت و یا پس از 40 یا 80 روز انبارمانی، برخی شاخصهای فیزیکی (رنگ سطحی، پوسیدگی و چروکیدگی) و بیوشیمیایی (اسکوربیک اسید، مواد جامد محلول، اسیدیته قابل تیتراسیون، pH، شاخص آنتوسیانین و شاخصهای رنگ قهوهای آبمیوه) اندازهگیری شدند. نتایج نشان دادند بدون در نظر گرفتن دوره انبارمانی، میوههای انار در میزان غلظت مواد جامد محلول، اسیدیته قابل تیتراسیون، pH و شاخص آنتوسیانین در آبمیوه تفاوت معنیداری داشتند. برهمکنش اثرهای زمان برداشت و مدت انبارمانی (40 و 80 روز) بر چگالی، تغییر رنگ و چروکیدگی میوه، ویتامین ث، پهاش، اسیدیته قابل تیتراسیون و رنگ آبمیوه (شاخص آنتوسیانین و شاخص رنگ قهوهای) معنیدار بود. نتایج نشان دادند برداشت میوههای انار در زمانهای مختلف، شاخصهای کیفیت ظاهری و ویژگیهای بیوشیمیایی میوه را تحت تأثیر قرار داد و در زمان برداشت اول (بیست و سوم شهریورماه) موجب کاهش کیفیت میوه گردید ولی این میوهها غیرقابل مصرف نبودند. | ||
تازه های تحقیق | ||
| ||
کلیدواژهها | ||
انار (Punica granatum)؛ انبارمانی؛ زمان برداشت؛ کیفیت پس از برداشت؛ میوه | ||
اصل مقاله | ||
| ||
مراجع | ||
Abd-elghany, N. A., Nasr, S. I. and Korkar, H. M. (2012). Effects of polyolefin film wrapping and calcium chloride treatments on postharvest quality of "Wonderful" pomegranate fruits. Horticultural Science & Ornamental Plants, 4(1), 7-17.
Al-Maiman, S. A. and Ahmad, D. (2002). Changes in physical and chemical properties during pomegranate fruit maturation. Food Chemistry, 76(4), 437-441.
Anonymous. (2015). Visual identification of pomegranates. Ministry of Agriculture-Jahad, Tehran. [In Farsi]
Artes, F., Tudela, J. A. and Villaescusa, R. (2000). Thermal postharvest treatments for improving pomegranate quality and shelf life. Postharvest Biology and Technology, 18(3), 245-251.
Arzani, K., Khoshghalb. H., Malakouti, M. J. and Barzegar, M. (2009). Polyphenol oxidase activity, Polyphenol and ascorbic acid concentrations and internal browning in Asian pear (Pyrus serotina Rehd.) fruit during storage in relation to time of harvest. European Horticulture Science, 74(2), 61-65.
Barakat, M. Z., Shehab, S. K., Darwish, N. and El-Zoheiry, A. (1973). A new titrimetric method for the determination of vitamin C. Analytical Biochemistry, 53(1), 245-251.
BorochovNeori, H., Judeinstein, S., Tripler, E., Harari, M., Greenberg, A., Shomer, I. and Holland, D. (2009). Seasonal and cultivar variations in antioxidant and sensory quality of pomegranate (Punica granatum L.) fruit. Food Composition and Analysis, 22(3), 189-195.
Bron, I. B. and Jacomino, A. P. (2006). Ripening and quality of Golden papaya fruit harvested at different maturity stages. Brazilian Plant Physiology, 18(3), 289-396.
Defilippi, B. G., Whitaker, B. D., Hess-Dierce, B. M. and Kader, A. A. (2006). Development and control of scald on Wonderful pomegranates during long-term. Postharvest Biology and Technology, 41(3), 234-243.
Gil, M. I., Sanchez, R., Marin, J. G. and Artes, F. (1996). Quality changes in pomegranates during ripening and cold storage. Zeitschrift fur Lebensmittel-Untersuchung und Forschung, 202(6), 481-485.
Khodade, M. S., Wavhal, K. N. and Kale, P. N. (1990). Physico-chemical changes during growth and development of pomegranate. Indian Journal of Horticulture, 47(1), 21-27.
Kulkarni, A. and Aradhya, S. M. (2005). Chemical changes and antioxidant activity in pomegranate arils during fruit development. Food Chemistry, 93(2), 319-324.
Kuzucu, F. C. and Sakaldas, M. (2008). The effect of different harvest time and packaging type on fruit quality of Cydonia oblonga cv. ESME. Journal of the Faculty of Agriculture of Harran University, 12(3), 33-39.
Kvikliene, N., Valiuskaite, A. and Viskelis, P. (2008). Effect of harvest maturity on quality and storage ability of apple cv. ‘Ligol’. Sodininkyste ir Darzininkyste, 27(2), 339-346.
Mahmoodi Tabar, S., Tehranifar, A., Davarynejad, G. H., Nemati, S.H. and Zabihi, M. R. (2009). Aril paleness, new physiological disorder in pomegranate fruit (Punica granatum L.): Physical and chemical changes during exposure of fruit disorder. Horticultural Environmental Biotechnology, 50(4), 300-307.
Paimard, F. (2012). The effect of putrescine, acacia gum and wax on postharvest quality of pomegranate. M.Sc. Thesis Horticulture, Ramin Agriculture and Natural Resources University of Khuzestan. Mollasani. [In Farsi]
Shakeri, D. (2009). Technical principles pomegranate harvest and post-harvest issues. Yazd: Coordination of Agricultural Extension Management. [In Farsi]
Shulman, Y., Fainberstein L. and Lavee S. (1984) Pomegranate fruit development and maturation. Horticultural Science, 59(2), 265-274.
Sidhu, H. C., Diaz-Perez, J. C. and Mac Lean, D. (2012). Harvest maturity and postharvest storage condition effects on pomegranate fruit quality. In P. Melgarejo, and D. Valero (ed.), II international symposium on the pomegranate Pomegranate (pp. 201-204). Zaragoza: CIHEAM / Universidad Miguel Hernandez.
Talaei, A. S., Asgari Sarcheshmeh, M. A., Bahadoran, F. and Shraftyan, D. (2004). The effects of hot water treatments and polyethylene coating on storage life and quality of pomegranate fruit. Agricultural Sciences, 35(2), 369-377. [In Farsi]
Tehrani, M., Chandra, S., Sharafi Hossein, B. M. and Nasrullaq-Boyce, A. (2011). Postharvest physic-chemical and mechanical changes in jambu air (Syzygium aquem Alston.) fruits. Australian Journal of Crop Science, 5(1), 32-38.
Veltman, R. H., Kho, R. M., Van Schaik, A. C. R., Sanders, M. G. and Oosterhaven, J. (2000). Ascorbic acid and tissue browning in pears (Pyrus communis L. cvs Rocha and Conference) under controlled atmosphere conditions. Postharvest Biology and Technology, 19(2), 129-137.
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,046 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 958 |