تعداد نشریات | 31 |
تعداد شمارهها | 1,014 |
تعداد مقالات | 8,989 |
تعداد مشاهده مقاله | 9,882,082 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 8,169,918 |
اثر تراکم بوته بر عملکرد بلال و پروتئین علوفه چهار هیبرید ذرت شیرین در یاسوج | ||
تولیدات گیاهی | ||
مقاله 6، دوره 35، شماره 2، شهریور 1391، صفحه 77-84 اصل مقاله (132.24 K) | ||
نوع مقاله: علمی - پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
سید کرامت دیدگاه1؛ هوشنگ فرجی2؛ علیرضا یدوی* 2 | ||
1دانشجوی کارشناسی ارشد زراعت دانشگاه یاسوج | ||
2استادیار گروه زراعت و اصلاح نباتات دانشگاه یاسوج | ||
چکیده | ||
به منظور بررسی اثر تراکم بوته بر عملکرد چهار هیبرید ذرت شیرین، آزمایشی در تابستان 1385 در ایستگاه مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی یاسوج به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی در سه تکرار اجرا شد. عاملهای آزمایش شامل تراکم بوته در سه سطح (6، 7 و 8 بوته در متر مربع) و هیبریدهای ذرت شیرین در چهار سطح (پاورهاوس، هاروستگلد، چیس و شیکر) بود. نتایج نشان داد که اثرمتقابل تراکم و هیبرید بر صفات عملکرد تر بلال و عملکرد دانه کنسروی معنیدار است. بیش ترین عملکرد تر بلال به میزان 2734 گرم در متر مربع در هیبرید هاروستگلد در تراکم 6 بوته در متر مربع و کم ترین عملکرد تر بلال به میزان 1742 گرم در متر مربع در هیبرید چیس در تراکم 8 بوته در متر مربع بود. بیش ترین مقدار عملکرد دانه کنسروی به میزان 1453 گرم در متر مربع در هیبریدهای هاروستگلد و شیکر در تراکم 6 بوته در متر مربع و کمترین مقدار عملکرد دانه کنسروی به میزان 797 گرم در متر مربع در هیبرید چیس در تراکم 8 بوته در متر مربع مشاهده شد. با افزایش تراکم بوته، پروتئین علوفه با یک روند مشابه در هر چهار هیبرید کاهش یافت. در مجموع هیبریدهای هاروستگلد و شیکر با تراکم 6 بوته در متر مربع در شرایط منطقه آزمایش بعنوان بهترین تیمار معرفی میگردد. | ||
کلیدواژهها | ||
ذرت شیرین؛ عملکرد؛ تراکم؛ هیبرید؛ پروتئین علوفه | ||
سایر فایل های مرتبط با مقاله
|
||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 994 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 444 |