تعداد نشریات | 30 |
تعداد شمارهها | 956 |
تعداد مقالات | 8,321 |
تعداد مشاهده مقاله | 8,744,064 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 6,914,876 |
بررسی تأثیر آب شور مغناطیسی شده بر عملکرد و اجزای عملکرد گیاه فلفل سبز | ||
علوم و مهندسی آبیاری | ||
مقاله 11، دوره 39، شماره 1، اردیبهشت 1395، صفحه 121-130 اصل مقاله (1.04 M) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22055/jise.2016.12017 | ||
نویسندگان | ||
مرضیه محمدیان* 1؛ روح الله فتاحی2؛ محمدرضا نوری امام زاده ائی2 | ||
1دانش آموخته کارشناسی ارشد آبیاری و زهکشی دانشکده کشاورزی دانشگاه شهرکرد | ||
2دانشیار گروه آب دانشکده کشاورزی دانشگاه شهرکرد | ||
چکیده | ||
در مناطق خشک و نیمه خشک محدودیت دسترسی به منابع آب غیر شور برای تولیدات کشاورزی، باعث شده که آب شور منبع بسیار مهمی برای آبیاری در این مناطق شود. گفته شده که با استفاده از فناوری مغناطیس و عبور آب شور از میدان مغناطیسی میتوان به بهبود عملکرد محصول در شرایط شور کمک نمود. در این راستا به منظور بررسی تأثیر عبور آب شور از میدان مغناطیسی بر ویژگیهای رشد و اجزای عملکرد گیاه فلفل سبز، آزمایشی به صورت کرتهای خرد شده در قالب طرح پایه کاملاً تصادفی با شش تیمار و در سه تکرار در گلخانه تحقیقاتی دانشگاه شهرکرد در تابستان سال 1392 اجرا شد. تیمارها شاملدوسطح آب (مغناطیسی و غیر مغناطیسی) و شوری در سه سطح (3/0، 3/2،2/4 دسی زیمنس بر متر) بود. بررسیها نشان داد که آب مغناطیسی باعث افزایش 12، 19 و 33 درصدی عملکرد کل میوه به ترتیب در آب آبیاری با شوری 3/0، 3/2 و 2/4 دسی زیمنس بر متر شد. همچنین نتایج نشان داد که همه اجزای عملکرد شامل وزن تر و خشک برگ، ساقه، ریشه و حجم ریشه در تیمار آب با شوری 3/0 دسی زیمنس بر متر دارای بیشترین مقادیر نسبت به دو تیمارشوری دیگر شد. آب مغناطیس باعث افزایش 15 و 11 درصدی در وزن تر ساقه در شوری 3/2 و 2/4 دسی زیمنس بر متر نسبت به سطوح غیر مغناطیس خود شد. | ||
کلیدواژهها | ||
آب شور؛ آب مغناطیسی؛ فلفل سبز؛ عملکرد؛ ریشه | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,604 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,369 |