
تعداد نشریات | 31 |
تعداد شمارهها | 1,030 |
تعداد مقالات | 9,097 |
تعداد مشاهده مقاله | 10,334,927 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 8,569,213 |
پیش بینی محتوای رطوبتی پیاز خوراکی در طی فرآیند خشک کردن با استفاده از شبکه عصبی مصنوعی | ||
مهندسی زراعی | ||
مقاله 10، دوره 38، شماره 2، بهمن 1394، صفحه 145-161 اصل مقاله (838.65 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22055/agen.2016.11671 | ||
نویسندگان | ||
حدیث نعمت پور ملک آباد* 1؛ محمد جواد شیخ داودی2؛ اسماعیل خراسانی فردوانی3؛ حسن ذکی دیزجی3 | ||
1دانش آموخته کارشناسی ارشد مکانیک ماشین های کشاورزی و مکانیزاسیون دانشگاه شهید چمران اهواز | ||
2دانشیار گروه مکانیک ماشینهای کشاورزی و مکانیزاسیون دانشگاه شهید چمران اهواز | ||
3استادیار گروه مکانیک ماشین های کشاورزی و مکانیزاسیون دانشگاه شهید چمران اهواز | ||
چکیده | ||
پیاز خوراکی بهعنوان منبع غذایی و همچنین مصارف دارویی، امروزه بسیار مورد توجه قرار گرفته است. با افزایش بیش از پیش تولید پیاز، نیاز به انبارداری، افزایش ماندگاری، کاهش ضایعات و استفاده از پودر پیاز بیشتر احساس میشود. بههمین جهت خشک کردن این محصول بهعنوان یکی از راهکارهای عملی همواره مطرح میباشد. امروزه با توجه به مزایای فناوری هوش مصنوعی، استفاده از شبکههای عصبی مصنوعی در سطح وسیعی برای شبیهسازی و پیشبینی پارامترهای مورد نیاز در فرایندهای خشک کردن در حال رشد و توسعه است. هدف از انجام این تحقیق پیشبینی محتوای رطوبتی پیاز به کمک شبکه عصبی مصنوعی میباشد. در این تحقیق پیاز با استفاده از خشککن جریان عمودی هوای داغ در زمانهای مختلف در سه سطح دمای 60، 70 و 80 درجه سلسیوس، سه سطح ضخامت لایه 15، 30 و 45 میلیمتر، سه سطح ضخامت خلال 2، 4 و 6 میلیمتر و سه تکرار، در سرعت هوای ثابت 5/1 متر بر ثانیه خشک شده تا محتوای رطوبتی آن ثابت و به 6% (بر پایه تر) برسد. بهترین الگوریتم یادگیری لونبرگ-مارکوارت با کمترین مقدار خطا MSE انتخاب شد. توپولوژی بهینه 1-10-4 با تابع آستانه تانژانت سیگموئید و مقادیر خطای 0133/0 و توپولوژی بهینه 1-6-4 با تابع آستانه لگاریتم سیگموئید و مقادیر خطای 022/0 به دست آمدند. مقایسه ضریب تبیین R2 وMSE نشان داد که شبکه عصبی با ساختار 1-10-4 با تابع آستانه تانژانت سیگموئید برای پیشبینی محتوای رطوبتی در مقایسه با توپولوژیهای دیگر نتایج بهتری را ارائه میکند؛ بهترین مقدار ضریب تبیین 998/0 و MSE آن 0133/0 به دست آمد. | ||
کلیدواژهها | ||
پیاز؛ خشک کردن؛ محتوای رطوبتی؛ شبکه عصبی مصنوعی | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,372 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 879 |