
تعداد نشریات | 31 |
تعداد شمارهها | 1,030 |
تعداد مقالات | 9,097 |
تعداد مشاهده مقاله | 10,334,986 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 8,569,233 |
بررسی تاثیر مقدار فشار محفظه و وزن اولیه محصول بر شاخصهای خنکسازی کلم پیچ به روش خلائی | ||
مهندسی زراعی | ||
مقاله 4، دوره 38، شماره 2، بهمن 1394، صفحه 55-65 اصل مقاله (265.58 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22055/agen.2016.11665 | ||
نویسندگان | ||
سحر راهی* 1؛ هوشنگ بهرامی2؛ محمد جواد شیخ داوودی2 | ||
1دانش آموخته کارشناسی ارشد مکانیزاسیون دانشگاه شهید چمران اهواز | ||
2دانشیار گروه مکانیک ماشین های کشاورزی و مکانیزاسیون دانشگاه شهید چمران اهواز | ||
چکیده | ||
هدف اصلی از روشهای پیشخنک کردن خنکسازی سریع محصول قبل از انبار در سردخانه طی 24 ساعت پس از برداشت میباشد .خنکسازی خلائی به عنوان سریعترین روش خنکسازی تبخیری برای هر محصولی که دارای رطوبت آزاد است، شناخته شده است. در این مطالعه آزمایشات برای ارزیابی تأثیر فشار محفظهی خلاء در سه سطح 7/0، 1 و 5/1 کیلوپاسکال و وزن در دو سطح 100±300 و 100±900 گرم بر کاهش دمای سطح و مرکز، ضریب خنکسازی، فاکتور تأخیر، زمان خنکسازی و جرم از دست رفته برای خنکسازی کلمپیچ انجام شد. نتایج به دست آمده از این مطالعه نشان داد در بین سه سطح فشار هرچه فشار ثابت شده نهایی در محفظه بیشتر و کلم ها سنگینتر باشند زمان خنک سازی افزایش، ضریب خنک سازی کاهش و فاکتور تأخیر به طور ناپیوسته افزایش یافت، هم چنین هر چه زمان بیشتری سپری شد کلم ها رطوبت بیشتری از دست دادند. یکی از معایب روش خنک کردن خلاء، از دست دادن رطوبت محصولات می باشد. بنابر نتایج این تحقیق با انتخاب فشار 7/0 کیلوپاسکال به عنوان فشار ثابت شده نهایی برای مخزن میزان جرم از دست رفته کمتری وجود داشت. به گونهای که این فشار باعث کاهش 32% و 52% به ترتیب در مقدار جرم از دست داده در مقایسه با فشار 1 و 5/1 کیلوپاسکال گردید. تأثیر فشار بر خنک سازی محصول کلم بسیار بارزتر از اثر فاکتور دیگر (وزن) بوده است. هم چنین استفاده از این روش موجب توزیع دمایی همگن در کلمپیج در طول فرآیند خنک سازی شد. | ||
کلیدواژهها | ||
خنکسازی خلائی؛ کلمپیچ؛ جرم از دست رفته؛ ضریب خنکسازی؛ فاکتور تأخیر | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,111 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 576 |