
تعداد نشریات | 31 |
تعداد شمارهها | 1,022 |
تعداد مقالات | 9,071 |
تعداد مشاهده مقاله | 10,175,975 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 8,399,166 |
اثر اسید سالیسیلیک و طول دوره انبار داری بر خصوصیات کیفی میوه انبه (Mangifera indica L.) | ||
تولیدات گیاهی | ||
مقاله 3، دوره 37، شماره 1، خرداد 1393، صفحه 27-36 اصل مقاله (192.52 K) | ||
نوع مقاله: علمی - پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
عبدالمجید میرزاعلیان دستجردی1؛ نوازاله مرادی2؛ ابراهیم رضازاده2؛ مختار حیدری* 3 | ||
1مربی گروه باغبانی، دانشگاه هرمزگان، بندر عباس، ایران | ||
2کارشناس گروه باغبانی، دانشگاه هرمزگان، بندر عباس، ایران | ||
3استادیار گروه باغبانی، دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان، ملاثانی، ایران | ||
چکیده | ||
این پژوهش به منظور بررسی اثر مقادیر مختلف اسید سالیسیلیک (0، 1000، 1500 و 2000 میلی گرم در لیتر) و دوره انبارداری (7، 14 و 21 روز) بر خصوصیات کیفی میوه انبه (مواد جامد محلول، چگالی، اسیدیته، pH و مواد فنلی پوست و گوشت میوه) در قالب آزمایش فاکتوریل 3×4 با طرح پایه کاملا تصادفی انجام گردید. نتایج نشان دادند که افزایش دوره انبارداری تا 21 روز باعث کاهش مواد جامد محلول و میزان فنل موجود در پوست میوه گردید اما میزان پوسیدگی و میزان pH عصاره میوه افزایش یافت. تیمار با اسید سالیسیلیک باعث تغییر میزان اسیدیته، میزان فنل گوشت و پوست میوه انبه در طول دوره انبارداری گردید به طوریکه بیشترین میزان اسیدیته میوه با تیمار شاهد و 1500 میلی گرم در لیتر اسید سالیسیلیک بدست آمد. میزان فنل پوست میوه با افزایش غلظت اسید سالیسیلیک افزایش یافت ولی میزان فنل در گوشت میوه روند ثابتی نداشته است. در روز چهاردهم، پس از کاربرد دو تیمار اسید سالیسیلیک (1000 یا 2000 میلی گرم در لیتر) میزان پوسیدگی میوه بطور معنی داری کاهش یافت. کاربرد اسید سالیسیلیک بر میزان اسید اسکوربیک و چگالی اثر معنی داری نداشت. | ||
کلیدواژهها | ||
انبه؛ خصوصیات کیفی؛ میوه؛ اسید سالیسیلیک؛ انبارداری | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,952 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 709 |