تعداد نشریات | 30 |
تعداد شمارهها | 956 |
تعداد مقالات | 8,321 |
تعداد مشاهده مقاله | 8,743,883 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 6,914,632 |
تاثیر ارتفاع آب کرت بر دمای آب و برخی از خصوصیات فیزیولوژیک و زراعی ارقام برنج در منطقه اهواز | ||
تولیدات گیاهی | ||
مقاله 8، دوره 36، شماره 3، آذر 1392، صفحه 77-92 اصل مقاله (176.08 K) | ||
نوع مقاله: علمی - پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
امین لطفی جلال آبادی* 1؛ سید عطاء اله سیادت2؛ قدرت اله فتحی2؛ علیرضا ابدالی مشهدی3؛ عبدالعلی گیلانی4 | ||
1دانشجوی دوره دکتری زراعت، دانشکده کشاورزی، دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان | ||
2استاد گروه زراعت و اصلاح نباتات، دانشکده کشاورزی، دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان | ||
3استادیار گروه زراعت و اصلاح نباتات، دانشکده کشاورزی، دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان | ||
4عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان | ||
چکیده | ||
به منظور بررسی اثر ارتفاع آب کرت بر دمای آب و برخی از خصوصیات فیزیولوژیک و زراعی ارقام برنج، آزمایشی در مزرعه تحقیقاتی دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین طی سال زراعی 85-1384 به صورت کرت های خرد شده در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی با سه تکرار انجام گرفت. ارتفاع آب در چهار سطح (15،10،5سانتیمتر و شاهد: همراه با جریان آب) به عنوان فاکتور اصلی و سه رقم برنج (چمپا، عنبوری قرمز و دانیال) به عنوان فاکتور فرعی در نظر گرفته شد. نتایج نشان دادند که با افزایش ارتفاع آب کرت عملکرد دانه، تعداد دانه در خوشه و ارتفاع گیاه دارای یک روند افزایشی بودند ولی در ارتفاع 15 سانتیمتر یک کاهش نسبی در عملکرد دانه مشاهده گردید، همچنین با افزایش ارتفاع آب کرت شاخص برداشت، تعداد پنجه، کارآیی مصرف آب و درجه حرارت آب کرت دارای یک روند کاهشی بود، ولی ارتفاع آب کرت بر روی وزن هزار دانه اثر معنیداری نداشت. در بین ارقام مورد بررسی رقم دانیال دارای بالاترین و رقم چمپا دارای کمترین میزان عملکرد دانه، تعداد دانه در خوشه و تعداد پنجه در هر کپه و کارآیی مصرف آب بود. بر اساس نتایج این پژوهش در ارقام مورد بررسی درصورت ثابت نگه داشتن ارتفاع آب در کرت برای کاهش آب مصرفی و افزایش کارآیی مصرف آب و تولید عملکرد مناسب، ارتفاع 10 سانتیمتر آب کرت، در منطقه اهواز میتواند توصیه شود. | ||
کلیدواژهها | ||
برنج ارتفاع آب کرت؛ دمای آب کرت؛ رقم؛ عملکرد دانه | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 929 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 390 |